Ecografies 4D

Consultar Equip Mèdic

En els últims anys hi ha hagut un gran avanç en el camp de la medicina maternofetal i això ha aportat a la societat la possibilitat d'establir una potent unió emocional amb els nounats com mai es creia possible, gràcies a una alta qualitat d'imatge que permet veure l'aspecte del futur nadó en fotografia (3D) o en imatge en moviment (4D).

L'ecografia emocional està pensada per oferir-nos la imatge més real del nadó, que podem obtenir abans del seu naixement mitjançant la visualització del seu cos: cara, braços, cames, dits, etc.

Què és una ecografia 4D?
L'Ecografia 4D és una tècnica de diagnòstic per la imatge que permet visualitzar el nadó de forma tridimensional, en moviment i amb gran detall. Podràs veure com es mou, com es toca la careta ... Serà una experiència única.

Aquesta tècnica és completament segura tant per a la mare com per al nadó, i brinda l'oportunitat de viure uns moments únics després d'obtenir imatges del nadó dins de l'úter, creant i reforçant llaços emocionals entre els pares / la família i el nadó.

Com es realitza l'ecografia Nadó 4D?
Aquest tipus d'ecografia no és diagnòstica, sinó ociosa; no substitueix cap prova mèdica ni a les ecografies de seguiment del desenvolupament del nadó, i la seva fi no és informar sobre la data de part, prendre dimensions del nadó o avaluar el seu desenvolupament.
No obstant això, sí que podràs saber el sexe del nadó, la seva taula de creixement i veure-li en moviment.

L'ecografia és realitzada per un tècnic especialista en aquest tipus de tecnologia prenatal. A l'arribada de la mare, aquesta es tomba en una llitera i s'envolta dels seus acompanyants. El tècnic passa a realitzar l'ecografia de la mateixa manera que les tradicionals, però en aquest cas, la imatge projectada a la pantalla és molt diferent: és tridimensional i en moviment.

Per a una bona sessió d'ecografia prenatal és recomanable: no fer servir olis ni cremes a la pell de la zona de la panxa (en els 3 dies previs a l'exploració), beure aigua (per millorar la nitidesa de la imatge) i prendre alguna cosa dolça uns minuts abans de l'ecografia.

Què es pot veure a cada moment?
És molt important saber triar el moment en què realitzar l'ecografia. El millor moment per a l'ecografia emocional prenatal són les setmanes compreses entre la 24 i la 32 d'embaràs. Algunes mares, fins i tot, decideixen realitzar-1 per trimestre per veure l'evolució del seu nadó i observar com els trets de la cara van prenent forma.

Quins moviments podré veure?
Tots els que t'has imaginat (i sentit en el teu interior), i molts més! Gràcies a les ecografies 4D hem pogut saber que el nadó ja badalla abans de néixer, es rasca, es xucla el dit ... Fins s'enfada!

Em podré emportar les imatges de l'ecografia?
I tant! El dia que vinguis et lliuraran un USB amb el vídeo.

Centres amb Ecografies 4D:
Croal Salut-Policlínica Maresme  -  Vectis-Policlínica Maresme